Categories: Geen categorie

Geschiedenis African Care

Stichting African Care is opgericht op 12 april 1996.

Gerrit en Foekje Koerselman werkten in 1994 en 1995 als echtpaar in een discipelschap programma voor Somaliërs in Kenia. Na terugkeer in Nederland was het hun verlangen om het werk in Afrika toch te blijven doorzetten.

Gezocht werd naar een partner waarmee dit werk kon worden gedaan. Deze werd gevonden in de Stichting OostEuropa Zending/Christian Care East West.

De Stichting African Care kwam tot stand die zich speciaal ging richten op de vluchtelingen nood in Kenia. Via kontakten onder hen werden studenten geselecteerd die daarna opgeleid werden tot evangelist of voorganger.

In 1998 werd het werk uitgebreid naar Tanzania om daar een schoolingsproject op te zetten. Het project  verhuisde uiteindelijk weer naar Kenia. Een stevig schoolgebouw waar zowel jongens als meisjes een beroeps opleiding kunnen krijgen.

In het jaar 2000 verongelukte Gerrit Koerselman in Kenia tijdens een werkbezoek. Zijn dood verstevigde de band met Afrika nog meer. Zijn weduwe, Foekje Koerselman, nam de leiding over en samen met Jonathan Kangogo uit Kenia werd er een multifunctioneel gebouw geplaatst in het grootste vluchtelingen kamp van Afrika, Kakuma. Daarnaast werden er door vrijwilligersteams uit Nederland verschillende schoollokalen gebouwd. Ook kwam een goede samenwerking met de Reformed Church of East Africa en met Trans World Radio tot stand.

Na vele jaren van zeer actieve dienst heeft Foekje in 2013 haar taken als bestuurslid van African Care neergelegd. Haar vervangster, Emerance Nsadisa komt uit Congo en werkt als evangeliste in Nederland.

African Care raakt betrokken bij de opvang van enkele vluchtelingen in Nederland. De roep om het evangelie te verspreiden in Afrika blijft echter ongewijzigd groot.

Naast het opleiden van voorgangers en evangelisten wordt er nu ook gewerkt aan de ondersteuning van een bijbelschool in Congo.

 

Herman Kesting

Share
Published by
Herman Kesting

Recent Posts

Nieuwsbrief december 2017 – maart 2018

De nieuwsbrief bevat het laatste nieuws over het werk van African Care. Klik op de…

6 jaar ago

GEBIM, BIJBELSCHOOL IN KINSHASA, CONGO

door Emerance Nsadisa - In de Democratische Republiek Congo een nieuw initiatief gestart met de naam…

9 jaar ago

Nieuws December 2014

African Care december 2014

9 jaar ago

Werk in Tanzania

Het zendingsechtpaar Ahmed en Audrey N'gombo is in Tanzania al lang bezig met kerkplanting. Vooral…

12 jaar ago

Projecten update

December 2011: Projectnamen in volgorde van belangrijkheid: 1: Bijbelschool studenten Somalische student: op NIST-Nairobi Sudanese…

12 jaar ago

Jaco Weststrate bezoekt Kenya

Jaco Weststrate heeft zijn project in Kenya bezocht. Hij ging ook langs bij onze vertegenwoordiger…

13 jaar ago