Categories: Geen categorie

GEBIM, BIJBELSCHOOL IN KINSHASA, CONGO

door Emerance Nsadisa – In de Democratische Republiek Congo een nieuw initiatief gestart met de naam GEBIM. Dat betekent: Grote Internationale Mobiele Bijbelschool. Deze school heeft zijn deuren geopend voor kandidaten die zich geroepen weten om zich te laten scholen tot zendelingen in hun eigen land. Ver afgelegen landelijke gebieden worden met het evangelie te bereikt.

De meeste gemeentes zijn in de hoofdstad Kinshasa, maar kom je buiten de hoofdstad, dan zijn er maar weinig kerken/gemeentes te vinden. Scholing is buiten gewoon belangrijk hier in Afrika. Het Woord der Waarheid staat vast. Als African Care willen wij graag investeren in deze nieuwe zendelingen die het leven kunnen betekenen voor hun land. Met dit doel willen wij ook verder in 2015.

Als christenen weten wij dat de belangrijkste opdracht die de Here Jezus gaf aan zijn kerk was, om alle volken tot zijn discipelen te maken. In Congo, waar ik vandaan kom, is de Islam erg in opkomst, vooral in de landelijke gebieden. In het oostelijke deel van het land, bij de stad Goma, is een enorme toename van de islam. Het is hier dat bemoediging en opbouw voor de christenen hard nodig is.

Door Emerance Nsadisa

Herman Kesting

Share
Published by
Herman Kesting

Recent Posts

Nieuwsbrief december 2017 – maart 2018

De nieuwsbrief bevat het laatste nieuws over het werk van African Care. Klik op de…

6 jaar ago

Geschiedenis African Care

Stichting African Care is opgericht op 12 april 1996. Gerrit en Foekje Koerselman werkten in…

9 jaar ago

Nieuws December 2014

African Care december 2014

9 jaar ago

Werk in Tanzania

Het zendingsechtpaar Ahmed en Audrey N'gombo is in Tanzania al lang bezig met kerkplanting. Vooral…

12 jaar ago

Projecten update

December 2011: Projectnamen in volgorde van belangrijkheid: 1: Bijbelschool studenten Somalische student: op NIST-Nairobi Sudanese…

12 jaar ago

Jaco Weststrate bezoekt Kenya

Jaco Weststrate heeft zijn project in Kenya bezocht. Hij ging ook langs bij onze vertegenwoordiger…

13 jaar ago